Λειτουργίες των βασικών θρεπτικών συστατικών στη ξηρά τροφή

Πρωτεΐνες: Είναι πολύ σημαντικές για την ανάπτυξη της δομής του οργανισμού και το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι απαραίτητες σε όλες τις πτυχές της ανάπτυξης του σκύλου και παρέχουν επίσης μια σημαντική πηγή ενέργειας.

Λίπη: Είναι η πιο σημαντική πηγή ενέργειας. Τα λίπη περιέχουν περίπου 2¼ φορές την ενέργεια ως ισοδύναμο βάρος των πρωτεϊνών ή των υδατανθράκων. Συμβάλλουν στη γευστικότητα, επηρεάζουν την υφή των τροφίμων και μεταφέρουν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες. Αποτελούν επίσης πηγή ευεργετικών λιπαρών οξέων.

Φυτικές ίνες: Οι σκύλοι και οι γάτες δεν αντλούν κάποια ενέργεια από τις φυτικές ίνες (αδιάλυτοι υδατάνθρακες), αλλά η παρουσία τους στη διατροφή τους βελτιώνει την υγεία του παχέος εντέρου, και κάνει καλό στην πέψη. Στην ξηρά τροφή είναι απαραίτητες στο να κρατούν συμπαγείς τις κροκέτες.

Τέφρα: Δεν προστίθεται ως συστατικό. Είναι ένας δείκτης μεταλλικών στοιχείων περιεχομένου (κυρίως καλίου και φωσφόρου, μικρότερων ποσοτήτων ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, νατρίου και ψευδαργύρου καθώς και ανιχνεύσιμων ποσοτήτων πολλών άλλων).

Υδατάνθρακες: Είναι μια εύπεπτη πηγή ενέργειας και επίσης απαραίτητοι για το σχηματισμό της ξηράς τροφής για τα κατοικίδια. Οι αμυλούχοι υδατάνθρακες χρησιμοποιούνται για τη δομή, την υφή και την μορφή των κροκετών βοηθώντας στη δημιουργία σταθερού προϊόντος που είναι εύκολο στο τάϊσμα.

Μεταλλικά στοιχεία: Δρουν στο σώμα μαζί με τις βιταμίνες, τα ένζυμα και άλλα μεταλλικά στοιχεία. Είναι απαραίτητα για πολλές διαφορετικές λειτουργίες, όπως ο σχηματισμός των οστών και των χόνδρων, η λειτουργία των μυών και των νεύρων, η διατήρηση στην ισορροπία των υγρών, η μεταφορά του οξυγόνου στο αίμα και η παραγωγή των ορμονών.

Βιταμίνες: Είναι απαραίτητες για χιλιάδες διαφορετικές χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό. Δρουν μαζί με τα μεταλλικά στοιχεία και τα ένζυμα για να εξασφαλίζουν την κανονική πέψη, την αναπαραγωγή των κυττάρων, την ανάπτυξη και λειτουργία των μυών και των οστών καθώς και την υγεία του δέρματος και του τριχώματος.